19 Mayıs 2013 Pazar

cooltoolsforschools

http://cooltoolsforschools.wikispaces.com/Presentation+Toolsdoyoubuzz


KİM: İş başvurusu yapanlar için kullanışlı bir programdır.

NEREDE: cooltoolforschools sitesinde presentation kısmında.

NASIL: Bu programla kaliteli ve ilginç bir özgeçmiş hazırlanır.

NİÇİN: İşe alınmak için elde bulunması ve kullanılması gereken bir program.

NE ZAMAN: İş başvuruları sırasında kullanılır.

http://cooltoolsforschools.wikispaces.com/Music+Tools

http://blip.fm/


KİM: Müziğe özellikle de radyo dinlemeye merakı olanlar için bir program.

NEREDE: Cooltoolforschools sitesinde music tools kısmındadır.

NASIL: Bu program ücretsizdir. Üye olup rahatlıkla kullanabilirsiniz.

NİÇİN: Kendi internet radyo sitenizi oluşturmak, arkadaşlarınızla müzik paylaşmak için kullanabilirsiniz.

NE ZAMAN: Müzik ve iletişim öğrencilerinin ödev zamanlarında kullanabileeği rahat bir program. Ayrıca istenildiği zaman da kullanılabilir.

http://cooltoolsforschools.wikispaces.com/Video+Tools

http://www.tubechop.com/


KİM: Herkes bu prgramdan yararlanabilir.

NEREDE: Cooltoolforschoos sitesinde video tools kısmındadır.

NASIL: Bu programı ucretsiz bir şekilde indirebiliyoruz yukarıda verdiğim adreste.

NİÇİN: Çekindiğimiz videolarda eğer istemediğimiz kısımlar varsa bu program yardımı ile o bölümü ortadan kaldırabiliyoruz.

NE ZAMAN: İstediğimiz an ve interetin her daim elimizde bulunduğu an kullanabiliriz.

26 Nisan 2013 Cuma

Fİlm Oluşturma Süreci

                                               Film Oluşturma Süreci
Eğitim hayatım boyunca ilk kez bilgisayar dersinden zevk aldım çünkü yeni bir şey öğrendim.Eskiden hep donanım nedir yazılım nedir diye hep teknik şeyler öğretiyorlardı.Ama bu programı kullanmayı öğrenerek ders daha zevkli hale geldi.Derse olan ilgi ve alakam dahada arttı diyebilirim.Zaman zaman zorlanmadım değil ama yinede sevdiğim için hep uğraştım. Zaten hep merak ediyordum video yapmayı, müzik fotoğraf aynı anda nasıl birleştirilir diye.
                İkinci dönem derse  başladık. Dersin ilk haftasında hocamız derse girdiğinde ‘size işinize yarayacak,  farklı şeyler öğreteceğim.’dediğinde gerçekten çok sevinmiştim.İlk olarak hocamız bizlerden başımızdan geçen bir anımızı yazmamızı istedi. İlk hafta oturup anılarımızı yazdık.İkinci hafta yazdığımız yazıya uygun kendimize ait fotoğraflar ve fon müziği bulmamızı istedi.Bu da çok dikkatimi çekmişti.Biz hep internetten hazıra alışmış öğrenciler ilk kez kendi el emeğimizle bir şeyler yapmaya çalacaktık. Bu beni gerçekten şaşırtmıştı.Üçüncü hafta, yazdığımız anıları okuyarak ses kayıtları yaptık.Dördüncü haftaya geldiğimizde, ses kaydımızı, fotoğrafları ve fon müziğini movie maker denen programda birleştirmeyi öğrendik. Bunları öğrendikten sonra, resimlere animasyon verdik ve anlamlı bir film ortaya çıkardık.
                Bu işlemleri yaparken gerçekten hiç sıkılmadım.Sıkılmaya vaktim olmadı çünkü hep bir uğraş içindeydim.Bu süreç içinde en zorlandığım nokta, müziği sese ve fotoğrafa uydurmamdı. Bazen yaptığım herşey bir anda bozuluyordu ve bunu düzeltme bana gerçekten acı veriyordu ama yinede  düzeltmekten vazgeçmiyordum.
                İlerde inşaallah öğretmen olacağız. Bu programın  bizim içi gerçekten çok faydalı olacağına inanıyorum. İngilizce öğretmenliğinde öğrencilerin dikkatini toplamak ve ilgilerini çekici bir şeyler oluşturmak öğrencilerer bir şeyler öğretmekte çok önemlidir. Bence bu alanımızın bir gereğidir. Anlatacağımız konuları resimle müzikle birleştirerek dersi  daha dinlenilir hale getirebiliriz.Ayrıca okullarda belirli gün ve haftalar daöğretmenlere  çeşitli görevler verilmektedir.Örneğin 23 Nisan, 10 Kasım görevleri gibi. Bu görevleri gerçekleştirirken bu programı kullanmak çok faydalı olacaktır.